سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فواید زردچوبه : با خوردن روزانه زردچوبه این 6 اتفاق در بدن میافت

فواید زردچوبه : با خوردن روزانه زردچوبه این 6 اتفاق در بدن می‌افتد

فواید زردچوبه بسیار است. زردچوبه را در هندوستان به عنوان گیاه شفابخش می‌شناسند. آیا از زردچوبه استفاده می‌کنید؟ بیش از 4000 سال است که از زردچوبه برای درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود. پژوهش‌ها در دانشگاه مرکز پزشکی مریلند نشان داده‌است ممکن است زردچوبه با عفونت و برخی سرطان‌ها مبازره کند، التهاب را کاهش دهد، و مشکلات گوارشی را درمان کند.

فواید زردچوبه

زردچوبه، که گیاه بومی جنوب غرب هند است، از تیره‌ی زنجبیل است. رایج‌ترین کاربرد آن به عنوان ادویه در غذا‌ها، از جمله غذاهای بنگلادشی، هندی، پاکستانی و سس‌های تند است.

هم‌چنین زردچوبه یکی از داروهای گیاهی باستانی دنیا است، که هزاران سال است در آسیا استفاده می‌شود. امروزه کارشناسان پزشکی و متخصصان طب گیاهی در زمینه‌های گوناگون به قابلیت زردچوبه در درمان و/ یا تسکین مشکلات سلامتی مختلف اشاره می‌کنند.

در ادامه 6 فایده‌ی زردچوبه ، در صورت مصرف مداوم، آمده‌است:

1. التهاب را کاهش می‌دهد

این باور وجود دارد که زردچوبه یک ضدالتهاب قوی است. در واقع، این ادویه‌ی فراوان حاوی بیش از 24 ترکیب ضدالتهاب است. کورکومین، یکی از فراوان‌ترین ترکیبات موجود در زردچوبه، به خاطر خواص ضدالتهابی بی‌نظیرش در پژوهش‌های مختلف، توجه پژوهشگران را به خود جلب کرده‌است.

از میان پژوهش‌های بسیاری که انجام شده‌است، یکی از برجسته‌ترین‌شان در شماره‌ی اکتبر 2007 مجله‌ی روش‌های درمانی جایگزین و مکمل چاپ شد. دکتر جیمز دوک، یک مردم‌گیاه‌شناس معتبر یافته‌هایش را در شماره‌ی 2008 انجمن گیاه‌شناسی امریکا به‌طور خلاصه بیان کرده‌است.

مطلب مرتبط: 8 ادویه برای درمان دیابت نوع 2

2. خطر سرطان را کاهش می‌دهد

هرچند پژوهش‌های مربوط به اثر ضدسرطانی زردچوبه در مراحل اولیه است، اما پژوهش‌های آزمایشگاهی و حیوانی مختلف نتایج امیدوارکننده‌ای به‌دست داده‌است. پژوهشگران در انجمن سرطان امریکا اشاره می‌کنند کورکومین، ترکیب غالب زردچوبه، در چند مسیر مولکولی مهم که در پیشرفت، رشد و گسترش سرطان مداخله دارد، اختلال ایجاد می‌کند.

در پژوهشی دیگری که کتاب‌خانه‌ی ملی پزشکی و موسسه‌ی ملی سلامت چاپ شده‌است، پژوهشگران دوباره به خواص ضدسرطانی کورکومین اشاره کرده‌اند. این پژوهش به جزییات “مسیر‌هایی” می‌پردازد که کورکومین برای دست یافتن به این خواص در آنها اختلال ایجاد می‌کند.

این پژوهشگران در جمع‌بندی‌شان روی خواص ضدسرطانی کورکومین تاکید زیادی کرده‌اند:

“فعالیت گزارش‌شده‌ی کورکومین در مبارزه با سرطان خون و سرطان لنفاوی، سرطان‌های دستگاه گوارش، سرطان‌های دستگاه تناسلی و ادراری، سرطان پستان، سرطان تخمدان، کارسینوم سلول سنگفرشی سر و گردن، سرطان ریه، ملانوم، سرطان‌های عصب‌شناختی، و سارکوم بازتاب‌دهنده‌ی قابلیت آن در اثر گذاشتن روی هدف‌های مختلف است. از این رو، یک بیماری با ‘قدمت زیاد’ نیازمند درمانی ‘با قدمت زیاد’ است.”

3. برای گوارش و تسکین اختلالات مربوط به گوارش مفید است

تا حدودی چون زردچوبه یک ضداالتهاب قوی است، برای بهبود گوارش و تسکین برخی علائم اختلالات گوارشی موثر است.

پژوهشی که در دانشگاه مرکز پزشکی مریلند انجام شد، نشان می‌دهد ممکن است زردچوبه برای انواع مختلف بیماری‌ها مفید باشد، از جمله سوءهاضمه و کولیت زخمی. در ادامه برخی از یافته‌های کلیدی این پژوهش آمده‌است:

– کورکومین، ترکیبی در زردچوبه است که محرک تولید صفرا در کیسه صفرا است. گفته می‌شود صفرا برای بهبود گوارش مفید است.

– زردچوبه برای کسانی که مبتلا به کولیت زخمی هستند مانند سپری محافظ در برابر بازگشت بیماری عمل می‌کند. کولیت زخمی یک بیماری دستگاه گوارش است که علائم آن به‌طور متناوب بروز می‌کند.

یک استثنای قابل توجه در مورد فواید زردچوبه که در بالا ذکر شد، زخم معده است. پژوهشگران هیچ شواهدی مبنی بر مفید بودن زردچوبه برای تسکین زخم معده نیافته‌اند. در واقع، توصیه شده‌است در صورت وجود این بیماری زردچوبه زیاد مصرف نکنید، چون ممکن است تولید اسید معده را افزایش دهد.

مطلب مرتبط: زردچوبه قوی تر از 14 داروی پرمصرف است

4. سلامت مغز را بهبود می‌بخشد

یکی از قوی‌ترین فواید زردچوبه برای سلامتی، تاثیر مثبت آن روی ادراک است. بر اساس یافته‌های پژوهشگران، کورکومین با بالا بردن توان یادگیری و پردازش ما در محیط‌های مختلف، به ما کمک می‌کند. از این گذشته، ممکن است کورکومین در برابر بیماری‌های مخرب مغز و اعصاب- از قبیل اختلالات جنون و آلزایمر- ما را یاری کند.

دانشمندان در صدد بوده‌اند تا با انجام یک پژوهش، درک بیش‌تری از فواید کورکومین برای مغز پیدا کنند، که متعاقبا در کتاب‌خانه‌ی عمومی علم چاپ شد.

دانشمندان با استفاده از رژیم غذایی سرشار از کورکومین، عملکرد رفتاری موش‌ها را بعد از دوره‌ی زمانی 6 هفته و 12 هفته آزمایش کردند. پژوهشگران در نتیجه‌گیری این پژوهش به افزایش حافظه‌ی فضایی و غیرفضایی و امکان وجود ارتباط بین کورکومین‌درمانی و افزایش ادراک و عصب‌زایی (نوروژنز) اشاره کردند.